Skip συνδέσμους

Ανίχνευση, Μείωση και Διαχείριση του Στρες που σχετίζεται με Αυτοάνοσα, Χρόνια και Εκφυλιστικά Νοσήματα.

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, τα αυτοάνοσα νοσήματα εκτιμάται ότι επηρεάζουν πάνω από 20 εκατομμύρια άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες.   Επί του παρόντος, υπάρχουν πάνω από 100 αναγνωρισμένα αυτοάνοσα νοσήματα και τα περιστατικά πολλών αυτοάνοσων νοσημάτων αυξάνονται συνεχώς.

Παραδοσιακά η συμβατική δυτική ιατρική ήταν η μόνη επιστημονική ιατρική και η μοναδική λύση στη διαχείριση των αυτοάνοσων νοσημάτων και των ασθενειών.  Το σημερινό ιατρικό σύστημα βασίζεται σε ένα υλιστικό μοντέλο που ενσωματώνει τη Νευτώνεια φυσική, τη χημεία και τη φυσική (σε επίπεδο στοιχειωδών σωματιδίων) ανατομία και φυσιολογία.  Ωστόσο, μέσα από την έρευνα και τις παρατηρήσεις της συμπεριφοράς των σωματιδίων και των κυμάτων σε υποατομικό επίπεδο, η επιστήμη έχει εξελιχθεί και έχει ενισχυθεί η ελπίδα για μια νέα βάση στην ευεξία και την υγεία των ατόμων που πάσχουν από αυτοάνοσα και χρόνια θέματα υγείας.

Η ίδια η βάση για την υγειονομική περίθαλψη και την ασθένεια επαναπροσδιορίζεται σύμφωνα με τον Dr. Paul Drouin, Καναδό ιατρό, καθηγητή Κβαντικής Ιατρικής και ιδρυτή καθώς και πρόεδρο του IQUIM (Διεθνές Κβαντικό Πανεπιστήμιο Ολοκληρωτικής Ιατρικής), ο οποίος έγραψε το βιβλίο ” Creative Integrative Medicine: A Medical Doctor’s Journey Toward a New Vision of Healthcare” στο οποίοι εξηγεί πως το κόστος ενός ελλιπούς μοντέλου κατανόησης της ασθένειας στην ιατρική έχει τεράστιες συνέπειες στη διαχείριση των χρόνιων και ψυχοσωματικών ασθενειών.  Η Κβαντική Ιατρική και η Κβαντική Βιοανάδραση αντιμετωπίζουν τις αιτίες και προσφέρουν λύσεις στη σημερινή κρίση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.  Επίσης ο κορυφαίος κβαντικός φυσικός, Dr. Amit Goswami. Ph.D., στο βιβλίο του “The Quantum Doctor, A Physicist’s Guide to Health and Healing” και ο ιατρός, Dr. Deepak Chopra, M.D. στο βιβλίο του “Quantum Healing” αγκαλιάζουν ένα νέο παράδειγμα θεραπείας μέσω μιας βαθύτερης κατανόησης των θεμάτων υγείας που περιγράφονται από την Κβαντική Φυσική. 

Οι τρέχουσες ιατρικές έρευνες αναφέρουν ότι το 95% όλων των ασθενειών και των παθήσεων προκαλούνται από το στρες, σύμφωνα με το βιβλίο Comprehensive Stress Management του Jerrold S. Greenberg, 1990.   Αντιλαμβανόμαστε πλέον τις επικίνδυνες επιπτώσεις του στρες στη ζωή μας.    Οι ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη, έχει διαπιστωθεί ότι συνδέονται με πολλές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης, η οστεοπόρωση, οι γαστρεντερικές διαταραχές, η παχυσαρκία, το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και οι αυτοάνοσες παθήσεις.    Σύμφωνα με την έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, από τον Mοριακό Bιολόγο Dr. Bruce Lipton, το στρες είναι η αιτία τουλάχιστον του 95% όλων των ασθενειών και των παθήσεων.  Λιγότερο από το 1% των ασθενειών συνδέεται με τη γενετική που προκαλείται από το στρες κάπου στην καταγωγή του ατόμου αυτού.  Ο Dr. Bruce Lipton εξηγεί ότι αυτό που θεωρούμε ως γενετική ή οικογενειακή προδιάθεση για μια συγκεκριμένη ασθένεια ή πρόβλημα υγείας δημιουργήθηκε αρχικά από μια στρεσογόνο κατάσταση ή ένα γεγονός κάπου στο γενεαλογικό δέντρο του ατόμου.  Η γενετική βλάβη είναι αποτέλεσμα του στρες σε κυτταρικό επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότερες από τις προκλήσεις για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένων όλων των ασθενειών και των παθήσεων, προκαλούνται από το στρες.  Πάνω από το 90% των ασθενειών σχετίζεται με το πώς αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον μας και όσον αφορά τον προγραμματισμό μας που αποκτήσαμε τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής μας.

Οι σκέψεις μας ελέγχονται κυρίως από το υποσυνείδητό μας το οποίο διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό πριν από την ηλικία των επτά ετών και δεν είναι εφικτό να αλλάξει απλά και μόνο με το να το σκεφτούμε. Ο τρόπος για να γίνει επαναπρογραμματισμός είναι μέσω της εξάλειψης των υποσυνείδητων αυτό-σαμποταριστικών συμπεριφορών, οι οποίες επηρέασαν την αντίληψή κατά τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής και έχουν καταγραφεί στην κυτταρική μνήμη.  Ο νους και το σώμα μπορούν να εκπαιδευτούν με προγράμματα Κβαντικής Βιοανάδρασης στο NLP (Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό) που ονομάζεται “Ασυνείδητη Αντιδραστικότητα”.

Η Κβαντική Βιοανάδραση είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την ανίχνευση των αντιδράσεων του υποσυνείδητου νου στο στρες και την εκπαίδευσή του στο 1/1000 του δευτερολέπτου για να διορθώσει, να εξισορροπήσει και να εναρμονίσει την ορχήστρα του σώματός μας, το οποίο αποτελείται από πάνω από 50 τρισεκατομμύρια κύτταρα.  Δεν είμαστε μόνο μια διάγνωση. 

Η Ολοκληρωτική Κβαντική Ιατρική Βιοανάδραση είναι το κλειδί για τη σημερινή κρίση της υγείας μας και παρέχει ένα νέο όραμα ολοκληρωμένης υγειονομικής περίθαλψης που δεν βασίζεται στην ασθένεια που είναι νοσοκομειακή περίθαλψη αλλά στην πλήρη δυνατότητα του ατόμου καθώς και στην πρόληψη.

Βιβλιογραφία – Σύνδεσμοι:

Αφήστε ένα σχόλιο