Skip συνδέσμους

Θυρεοειδής: Συμπτώματα και η Κβαντική Βιοανάδραση ως εναλλακτική λύση.

Ο θυρεοειδής είναι ένα μικρό, ενδοκρινικό όργανο σε σχήμα πεταλούδας, το οποίο βρίσκεται στη βάση του λαιμού και ελέγχει πολλές από τις ορμόνες που εκκρίνονται στο σώμα. Ο θυρεοειδής για να είναι υγιής απαιτεί πολλούς παράγοντες. Κάποιοι απο αυτοί είναι ένα υγιές ενδοκρινικό σύστημα, σταθερά επίπεδα ορμονών, καλή και ισορροπημένη χλωρίδα του εντέρου και καλά λειτουργούντα όργανα όπως το συκώτι, τα νεφρά και τα επινεφρίδια. Η κύρια λειτουργία του θυρεοειδούς είναι η παραγωγή της ορμόνης Τ4, Τ3 και της καλσιτονίνης.

Οι δύο κύριες δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς είναι γνωστές ως υποθυρεοειδισμός και υπερθυρεοειδισμός. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες διάκρισης, αλλά στην ουσία ο υποθυρεοειδισμός, ο οποίος είναι πολύ πιο διαδεδομένος, οδηγεί στην υποπαραγωγή των Τ3 και Τ4, ενώ ο υπερθυρεοειδισμός στην υπερπαραγωγή αυτών.

Τα υποθυρεοειδικά συμπτώματα περιλαμβάνουν κρύα άκρα, ξηροδερμία, αύξηση βάρους, κόπωση, απώλεια μαλλιών, ευαισθησία στο κρύο, δυσκοιλιότητα, μειωμένη λίμπιντο, οίδημα, μεταβολές στην διάθεση. Πολλοί άνθρωποι με υποθυρεοειδισμό εμφανίζουν το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης και δυσκολία στη νοητική διαύγεια. Επίσης είναι πιο επιρρεπείς στην εξάρτηση από την καφεΐνη και τη ζάχαρη. Ο συνδυασμός αυτός λειτουργεί αρνητικά ως προς τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδή και αποσταθεροποιεί το σάκχαρο του αίματος.

Για τον υπερθυρεοειδισμό, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έντονους καρδιακούς παλμούς, απώλεια βάρους, προεξέχοντα μάτια, υπερβολική εφίδρωση, διάρροια και ασυνήθιστη ευαισθησία στη θερμότητα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το 90% των ατόμων με υποθυρεοειδισμό έχουν την αυτοάνοση υποθυρεοειδική νόσο Hashimoto, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται τον ιστό του θυρεοειδούς. Ως εκ τούτου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του θυρεοειδούς, ή οποιασδήποτε άλλης αυτοάνοσης κατάστασης, είναι αναγκαία η εύρεση της πηγής και της αιτίας της ανισορροπίας.

Η μέθοδος της Κβαντικής Βιοανάδρασης δίνει τη δυνατότητα της πλήρους αξιολόγησης της υγείας σε όλα τα επίπεδα. Στην περίπτωση της δυσλειτουργίας του θυρεοειδή, εντοπίζονται οι στρεσογόνοι παράγοντες και οι αιτίες που επηρεάζουν την υγεία και προκαλούν την δυσλειτουργία. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τον έλεγχο και την λήψη προληπτικών μέτρων για τη διατήρηση του οργανισμού στα καλύτερα δυνατά επίπεδα. Μέσω της παρέμβασης, το σώμα αποτοξινώνεται, το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται και στη συνέχεια σταθεροποιούνται οι θυρεοειδικές ορμόνες. Εντοπίζοντας τους στρεσογόνους παράγοντες γίνεται εφικτή η σωστή διαχείριση και η μείωση του άγχους, πράγμα αρκετά σημαντικό για την λειτουργία του θυρεοειδή, καθώς είναι ένας πολύ ευαίσθητος αδένας στην αντίδραση του στρες.

Η αξιολόγηση υγείας μπορεί να ελέγξει:

  • Τοξικότητα από υδράργυρο
  • Δυσλειτουργία του υποθαλάμου
  • Δυσλειτουργία της υπόφυσης
  • Ισχυρές συναισθηματικές καταστάσεις
  • Αντιγηραντικό προφίλ (Anti -Aging Profile), τα προβλήματα του θυρεοειδούς συνήθως επιδεινώνονται με την ηλικία
  • Γλουταμινικό ασβέστιο MSG
  • Ενώσεις αλογόνου όπως φθόριο, χλώριο, βρώμιο
  • Κανονικότητα στη λήψη ζάχαρης
  • Μύκητες Candida, τοξικοί για το αίμα και ανασταλτικοί στη δραστηριότητα όλων των αδένων

Τα επινεφρίδια και άλλοι ενδοκρινικοί αδένες έχουν άμεση σχέση στην δυσλειτουργία του θυρεοειδή. Η επινεφριδιακή εξάντληση είναι συχνά η αιτία του υποθυρεοειδισμού. Για παράδειγμα, αν ένα άτομο δεν λαμβάνει τουλάχιστον 5 ώρες συνεχόμενου ύπνου (5 στάδια ύπνου για κατάσταση REM) κάθε βράδυ, τα επινεφρίδια δεν μπορούν να επαναφορτιστούν επαρκώς, οδηγώντας σε επινεφριδιακή εξάντληση. Το ίδιο ισχύει όταν βρίσκεται κάτω από αγχωτικές συνθήκες ή με τη χρήση διεγερτικών ουσιών όπως η καφεΐνη. Όταν τα επινεφρίδια είναι συνεχώς φορτισμένα, το σώμα οδηγείται σε κατάσταση καταβολισμού, αρχίζει να καταρρέει και το αποτέλεσμα είναι η επινεφριδιακή κόπωση.

Αν και τα προβλήματα του θυρεοειδούς μπορεί να είναι έντονα και ενοχλητικά, όταν το ενδοκρινικό σύστημα έρθει σε ισορροπία και όλα τα όργανα λαμβάνουν τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία ενός ισορροπημένου ορμονικού συστήματος, είναι εφικτή η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και η ανοικοδόμηση της υγείας. Γι ‘αυτό είναι σημαντική η αναγνώριση, η αντιμετώπιση και η απομάκρυνση των στρεσογόνων παραγόντων που επηρεάζουν τον θυρεοειδή.