Skip συνδέσμους

Φυσικοί Τρόποι για να Βελτιώσουμε τη Διάθεσή μας

από την Δρ. Βιολέττα Αννίνου, Ph.D.
Αριστούχος Μοριακής Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Delaware, USA

 

Πολλές φορές η διάθεσή μας μπορεί να χρειάζεται υποστήριξη και τόνωση για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.  Αν  δεν έχουμε καλή διάθεση, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε να βελτιώσουμε την ευεξία, την ευημερία μας και υποστηρίζονται από επιστημονικές έρευνες ως φυσικοί ενισχυτές της διάθεσης μας. Κάποια παραδείγματα:

– Να κοιμόμαστε περισσότερο, πράγμα που μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανόμαστε ξεκούραστοι και ανανεωμένοι.

– Η φυσική άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και την καρδιά, μειώνει τις ορμόνες του στρες όπως την κορτιζόλη και την αδρεναλίνη και αυξάνει τις ενδορφίνες, και τη σεροτονίνη, οποίες δυο τελευταίες είναι οι ” χαρούμενες ορμόνες” .

– Καλλιεργώντας την ευημερία, η οποία αποκτάται κάνοντας πράγματα που προσφέρουν νόημα και δίνουν την αίσθηση ότι προσπαθεί κανείς να είναι ο καλύτερος εαυτός του.

– Η σύνδεση με άλλους ανθρώπους και το γέλιο μπορεί να ανακουφίσει από την ένταση, να μας ενεργοποιήσει και μπορεί να προσφέρει συναισθηματική υποστήριξη, κοινωνική αλληλεπίδραση και μια αίσθηση ότι ανήκουμε κάπου.

– Η εξάσκηση της ευγνωμοσύνης, όπως η τήρηση ημερολογίου ευγνωμοσύνης, μπορεί να βοηθήσει στο να εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε και να καλλιεργήσουμε θετικά συναισθήματα.

– Η ακρόαση χαρούμενης μουσικής μας ανεβάζει τη διάθεση και μας ενεργοποιεί.

– Η οργάνωση του σπιτιού και του χώρου εργασίας μειώνει το άγχος και βελτιώνει τη συγκέντρωσή.

– Το να τρεφόμαστε θρεπτικά σύμφωνα με τις ανάγκες μας παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση και τη βελτίωση της διάθεσης.

– Άλλες δραστηριότητες που προσφέρουν νόημα και χαρά, όπως ο εθελοντισμός, η δημιουργικότητα μέσω κάποιας τέχνης, μουσική, γράψιμο ή ακόμα και η θέαση φωτογραφιών.

Μια από τις καλύτερες δραστηριότητες για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και της διάθεσής σας είναι οι αερόβιες ασκήσεις, όπως το τζόκινγκ, το κολύμπι, η ποδηλασία, το περπάτημα, η κηπουρική και ο χορός είναι παραδείγματα που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι μειώνουν το άγχος, την κατάθλιψη και την αρνητική διάθεση βελτιώνοντας την αυτοεκτίμηση, τη γνωστική λειτουργία, τον ύπνο, την αντοχή, την ανακούφιση από το άγχος, τη βελτίωση της διάθεσης, την αύξηση της ενέργειας, την πνευματική εγρήγορση, τη διαχείριση της χοληστερόλης και του βάρους καθώς και τη βελτίωση της καρδιαγγειακής κατάστασης.

Επιπλέον, η φυσική άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος επηρεάζοντας την επικοινωνία του άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης-επινεφριδίων (HPA) με διάφορες περιοχές του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου του μεταιχμιακού συστήματος, το οποίο ελέγχει τα κίνητρα και τη διάθεση- του αμυγδαλοειδούς που σχετίζεται με το φόβο και το θυμό ως απάντηση στο στρες- και του ιππόκαμπου, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό της μνήμης καθώς και στη διάθεση και τα κίνητρα.

Εάν η δοκιμή των παραπάνω προτάσεων δεν βοηθά στην αντιμετώπιση της αρνητικής διάθεσης που επιμένει, αυτό μπορεί να υποδηλώνει κάτι πιο σοβαρό. Η επιλογή της Κβαντικής Βιοανάδρασης είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση που με φυσικό τρόπο εξισορροπεί παραμέτρους που σχετίζονται με το υποσυνείδητο και συνειδητό μας νου, ως απάντηση στους στρεσογόνους παράγοντες.

Η Κβαντική Βιοανάδραση είναι μια φυσική μέθοδος που μπορεί να βοηθήσει στην απόκτηση του ελέγχου σε ασυνείδητες για εμάς, διεργασίες του σώματός, όπως ο καρδιακός ρυθμός, τα μοτίβα αναπνοής και οι μυϊκές αντιδράσεις. Συχνά χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση του πόνου, τη χαλάρωση, την εκπαίδευση εγκεφαλικών κυμάτων, την ενίσχυση των αθλητικών επιδόσεων και την απόδοση, όμως μπορούμε επίσης να τη χρησιμοποιήσουμε για να ανακουφίσουμε καταστάσεις, όπως το άγχος, την αϋπνία, τους πονοκεφάλους, τα γαστρεντερικά προβλήματα και τις ψυχοσωματικές διαταραχές.

Οι συνεδρίες με την Κβαντική Βιοανάδραση γίνονται με την πιο προηγμένη επαναστατική συσκευή που ονομάζεται QUEX ED, η οποία παρέχει  συχνότητες για να βοηθήσει τον οργανισμό να δημιουργήσει ενεργειακή ισορροπία για υγεία και ευεξία. Το QUEX ED μπορεί να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για διάφορες πτυχές της υγείας που μπορεί να προκαλούν στρες στον οργανισμό, όπως αλλεργίες, ορμόνες, τοξίνες, πέψη και πολλά άλλα.

Η Κβαντική Βιοανάδραση βασίζεται στις αρχές της κβαντικής φυσικής, οι οποίες δηλώνουν ότι όλες οι πτυχές της ζωής μας λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους της ενέργειας και των δονήσεων. Με την εναρμόνιση των λεπτών ενεργειών στο σώμα μας, μπορούμε να εναρμονίσουμε τη σωματική, νοητική και συναισθηματική μας ευεξία.