Skip συνδέσμους

Διατροφικές Διαταραχές (Υπερφαγία, Βουλιμία, Ανορεξία) & Διαχείριση Βάρους μέσω Κβαντικής Βιοανάδρασης.

Η πρόσληψη τροφής είναι αναγκαία για την επιβίωση κάθε ανθρώπου. Για κάποιους όμως η πρόσληψη καθαυτή μπορεί να αποτελεί πρόβλημα που σχετίζεται με ιδιάζουσες αντιλήψεις για το σωματικό βάρος και τη διάπλαση ή μπορεί να είναι μια εκδραμάτιση του ψυχικού τους πόνου ή να λειτουργεί ως μια ανακούφιση από το στρες της καθημερινότητας. Στις διαταραχές πρόσληψης τροφής συγκαταλέγεται η υπερφαγία, η νευρική βουλιμία και η νευρική ανορεξία. Τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα μελετών για την αιτιοπαθογένεια των διαταραχών αναδεικνύουν την πολυπαραγοντική φύση τους. Η Κβαντική Βιονάδραση είναι μια παρέμβαση η οποία συνυπολογίζει τους περιβαλλοντικούς, ψυχολογικούς και βιολογικούς παράγοντες που επηρεάζουν την βιοχημεία του σώματος και κατ’ επέκταση οδηγούν σε προβλήματα υγείας. Με την συνεδρία Κβαντικής Βιοανάδρασης δίνονται απαντήσεις για τα αίτια της δυσλειτουργίας του οργανισμού και γίνεται εφικτή η σταδιακή επαναφορά στην υγιή του κατάσταση.

Αιτιοπαθογένεια Διατροφικών Διαταραχών.

Διαπολιτισμικά παρατηρείται πως η εφηβεία, η ανάγκη ελέγχου του εαυτού, το καταθλιπτικό συναίσθημα, η απόκριση στην αναστάτωση και οι σκέψεις των ατόμων είναι σημαντικοί παράγοντες στην έναρξη των διατροφικών διαταραχών (Bulik, 2002). Οι περισσότερες μελέτες συμφωνούν πως οι ψυχολογικοί παράγοντες συμβάλλουν στις διαταραχές πρόσληψης τροφής. Σε αυτούς συγκαταλέγεται ο χαμηλός αυτοσεβασμός, τα συναισθήματα ανεπάρκειας, ο θυμός, η μοναξιά, οι διαταραγμένες οικογένειακες ή διαπροσωπικές σχέσεις, η δυσκολία στην έκφραση συναισθημάτων και ο φόβος της γελοιοποίησης για τη διάπλαση και το βάρος του σώματος.

Fichter (1985) αναγνωρίζει κάποια εκλυτικά γεγονότα. Σε αυτά συγκαταλέγεται η αμφιθυμία χωρισμού, η ανεύρεση σεξουαλικής ταυτότητας στα πλαίσια των πρώτων ερωτικών εμπειριών, ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ αδελφών, τα διαζύγια, οι  θάνατοι, η αποκόλληση από αδέλφια ή από άλλον οικογενειακό δεσμό. Αυτά βιώνονται από τους ασθενείς ως άλυτα προβλήματα τα οποία προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν είτε με την ριζική άρνηση της τροφής που οδηγεί στην νευρική ανορεξία είτε με την υπερβολική κατανάλωση τροφής που οδηγεί στην παχυσαρκία (Luban – Plozza & et. al,1997).

Οι βιολογικές θεωρίες εστιάζουν στην λειτουργία του υποθαλάμου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις βασικές λειτουργίες του σώματος όπως την όρεξη και το βάρος. Έχει διαπιστωθεί πως στις διατροφικές διαταραχές υπάρχει δυσλειτουργία του υποθαλάμου. Πιο πρόσφατες έρευνες συνδέουν την εμφάνιση τους με την ανισορροπία του νευροδιαβιβαστή της σεροτονίνης ο οποίος ελέγχει τη διάθεση, τον ύπνο, την σεξουαλικότητα και την όρεξη.

Η ιστοσελίδα της Κλινικής Mayo αναφέρει πως το στρες είναι παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση μιας διατροφικής διαταραχής. Συγκεκριμένα αναφέρει « Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, μια μετακόμιση, νέα καθήκοντα στη δουλειά, ένα πρόβλημα στην οικογένειας ή στην συντροφική σχέση, είναι αλλαγές που μπορεί να προκαλέσουν στρες, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας διατροφικής διαταραχής».

Χρήση Κβαντικής Βιοανάδρασης στην Αντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών.

Με επαναλαμβανόμενες επισκέψεις, η συσκευή Κβαντικής Βιοανάδραση μπορεί να καταφέρει τη σωστή διαχείριση του άγχους και την ανάρρωση από παρατεταμένο στρες. Όπως αναφέρθηκε, τα υψηλότερα επίπεδα στρες συνδέονται με τις διατροφικές διαταραχές. Επίσης το στρες μπορεί να συμβάλει στην διατήρηση του λίπους από το σώμα με διάφορους τρόπους. Όταν το λίπος πρωτο-παρουσιάζεται προκαλεί στο σύστημά σας μία χημική αντίδραση, συγκεκριμένα υπερχείλιση της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Η κορτιζόλη προκαλεί την μεγέθυνση μεμονωμένων λιποκυττάρων και την συσσώρευση κοιλιακού λίπους. Η κορτιζόλη μπορεί επίσης να προκαλέσει την επιβράδυνση του μεταβολισμού, με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη αύξηση βάρους από αυτή που θα είχε ο οργανισμός κανονικά αν δεν βρισκόταν σε κατάσταση στρες. Είναι επίσης γνωστό πως το στρες μπορεί να προκαλέσει λαιμαργία

Τα αρνητικά αισθήματα όπως η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η λύπη, το καταθλιπτικό συναίσθημα καθώς και τα τραυματικά γεγονότα ζωής (θάνατοι, αποχωρισμοί, διαζύγια, κ.α) αποτελούν μνήμες του σώματος οι οποίες χρειάζεται να απελευθερωθούν. Διαφορετικά είναι πιθανό να συντελέσουν στην εμφάνιση προβλημάτων υγείας ή διατροφής. Οι μνήμες αυτές αποτελούν μνήμες του ίδιου του σώματος, οπότε πρέπει το σώμα να μπει σε κατάσταση χαλάρωσης για να τις απελευθερώσει. Οι τεχνικές της Κβαντικής Βιοανάδρασης κάνουν εφικτή την χαλάρωση, απελευθερώνοντας την ένταση, τις τραυματικές μνήμες που έχουν εγγραφεί, καθώς και τις κυτταρικές μνήμες από τραύματα που έχουν δημιουργηθεί από τα πρώιμα στάδια ανάπτυξης. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω συχνοτήτων με προγράμματα  όπως το “NLP-neuro Linguistic Programming of the unconscious mind”.

Η Κβαντική βιοανάδραση διεγείρει την μνήμη, υπενθυμίζοντας στο σώμα ότι τα πεπτικά όργανα θα κάνουν αυτά που ήταν σχεδιασμένα να κάνουν εύκολα και φυσικά. Η κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης στην διάρκεια μιας συνεδρίας αντηχεί στο σώμα την δύναμη πιο υγιεινών επιλογών όταν ψάχνει για τροφή. Ενδεικτικά κάποια από τα προγράμματα της Κβαντικής Βιοανάδρασης που συνδέονται με την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών ή την σωστή διαχείριση του βάρους είναι:

  • Ρύθμιση Μεταβολισμού
  • Ρύθμιση Νευροδιαβιβαστών
  • Υπερσύγχρονη Μέθοδος Μείωσης Βάρους
  • Μύκητες, Candida, Παράσιτα, Βακτήρια, Ιοί, κ.λπ.
  • Συναισθηματογράφημα (Συναισθηματική Ισορροπία)
  • Ρύθμιση Παρασυμπαθητικού Συστήματος
  • Ρύθμιση Συμπαθητικού Συστήματος

Συνδυαστικά με την συνεδρία της Κβαντικής Βιοανάδρασης η μέθοδος της Δρ. Βιολέττας Αννίνου, Ph.D. ενσωματώνει 8 Βήματα Διατροφής τα οποία απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να μειώσουν το  βάρος τους, το λίπος τους ή να βελτιώσουν την διατροφή τους.
Τα 8 Βήματα Διατροφής σχετίζονται με:

  • M.R. – Θερμίδες
  • Αποτοξίνωση – Διατροφή pH
  • Συνδιασμοί Τροφών
  • Γλυκαιμικό Φορτίο
  • Διατροφή και Ομάδα Αίματος
  • Διατροφή αντιμετώπισης του Candida
  • Αντικαρκινική Διατροφή
  • Υπεραντιδραστικότητα Τροφών