Skip συνδέσμους

Πώς η Ολιστική Κβαντική Ιατρική Βιοανάδραση συμβάλλει στη διαχείριση του Διαβήτη

Κβαντική Βιοανάδραση & Διαχείριση του Διαβήτη

από την Δρ. Βιολέττα Αννίνου, Ph.D.
Αριστούχος Μοριακής Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Delaware, USA

 

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια ασθένεια που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν μπορεί πλέον να παράγει την ορμόνη της ινσουλίνης ή όταν το σώμα δεν την χρησιμοποιεί σωστά. Υπάρχουν πολλοί τύποι διαβήτη. Οι πιο συνηθισμένοι είναι ο διαβήτης τύπου I, τύπου II και ο διαβήτης κύησης. Η συχνότητα εμφάνισης του είναι σε πάνω από 422 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, εκ των οποίων αρκετοί δεν γνωρίζουν πλήρως τις επιπτώσεις του και το πώς μπορούν να έχουν ενεργό ρόλο στην υγεία τους.

Η σοβαρότητα αυτής της ασθένειας είναι μεγάλη, καθώς περίπου το 80% των ατόμων με διαβήτη πεθαίνουν από εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια, καρδιακή προσβολή ή καρδιακή νόσο. Επίσης πολλοί πάσχοντες, υποφέρουν από σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, όπως νευρική βλάβη (νευροπάθεια), νεφρική ανεπάρκεια, τύφλωση, περιοδοντική νόσο, κακή κυκλοφορία αίματος και δυσκολία στην επούλωση τραυμάτων. Αυτά τα δεδομένα μοιάζουν τρομακτικά, αλλά τα καλά νέα είναι ότι ο διαβήτης μπορεί να γίνει διαχειρίσιμος.

Αρχικά κρίνεται αναγκαία η εστίαση στους εξωγενείς παράγοντες που συντελούν στην εμφάνιση αλλά και στην πορεία του διαβήτη. Το αυξημένο στρες που προκαλεί αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, η φλεγμονή, το κάπνισμα, ο φτωχός γλυκαιμικός έλεγχος και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, είναι παράμετροι που συμβάλλουν όχι μόνο στον διαβήτη τύπου II, αλλά και στις καρδιαγγειακές παθήσεις και την παχυσαρκία.

Οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί με την τεχνολογία της βιοανάδρασης δείχνουν θετικά αποτελέσματα στην πορεία του διαβήτη. Μελέτη με στόχο τον προσδιορισμό των επιδράσεων της βιοανάδρασης και της χαλάρωσης, στη γλυκόζη του αίματος και στο HbA1c (A1C) σε ασθενείς με διαβήτη τύπου II, έδειξε πώς τα άτομα τα με μη ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη, είχαν ρυθμισμένη μέση γλυκόζη στο αίμα και η HbA1c ήταν σημαντικά μειωμένη.

Άλλες έρευνες για την επίδραση της βιοανάδρασης στον διαβήτη δείχνουν πώς η βιοανάδραση μπορεί να μειώσει το καταθλιπτικό συναίσθημα, το στρες, την υπέρταση, τις αϋπνίες, υποδηλώνοντας τις ψυχοφυσιολογικές παραμέτρους στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα. Επίσης ο νέος κλάδος της Ψυχο-νευρο-ανοσο-ενδοκρινολογίας, η οποία είναι η μελέτη των αλληλεπιδράσεων του ψυχισμού, των νευρικών και ενδοκρινικών λειτουργιών και των ανοσολογικών αποκρίσεων, εφαρμόζει τις ιατρικές γνώσεις στη θεραπεία διαφόρων αλλεργικών, ανοσολογικών, αυτοάνοσων, ρευματικών, νεοπλασματικών, ενδοκρινικών, καρδιαγγειακών και οδοντιατρικών παθολογιών, μεταξύ άλλων διαταραχών όπως ο διαβήτης.

Με αυτές τις βάσεις, η Κβαντική Βιοανάδραση έχει τη μοναδική ικανότητα να αποκαλύπτει πώς τα συναισθήματα, οι νευροδιαβιβαστές και οι διαφορετικές αποκρίσεις στο στρες μπορούν να συμβάλλουν στον διαβήτη τύπου ΙΙ. H Louise Hay, στο βιβλίο της “You can Heal your Life”, δηλώνει ότι το πάγκρεας είναι ένα όργανο χαράς. Αναφέρει πως τα άτομα με καταπιεσμένη χαρά και τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη / άγχος μπορεί να είναι περισσότερο επιρρεπή στον διαβήτη και στις συνέπειές του. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι ζωτικής σημασίας ο έλεγχος της ψυχο-νευρο-ενδοκρινο- ανοσοαπόκρισης διαβήτη τύπου Ι, τύπου ΙΙ και στο διαβήτη κύησης.

Οι παραπάνω πληροφορίες μας δείχνουν την ανάγκη της εκπαίδευσης των ανθρώπων στις καθημερινές τους συνήθειες και επιλογές, ώστε να αποκαταστήσουν μια πιο υγιή ομοιόσταση στα κύτταρα τους. Τα άτομα με διαβήτη χρειάζονται πολλαπλές παρεμβάσεις για να επιτύχουν την ισορροπία τους με την υπογλυκαιμία και την υπεργλυκαιμία.   Η Κβαντική Βιοανάδραση και η Ολιστική Διατροφή παρέχουν μια χρήσιμη βοήθεια για τη βελτίωση της ευεξίας και της γλυκαιμικής διαχείρισης, η οποία είναι η πιο προηγμένη στον μετασχηματισμό της ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης.

Ταυτόχρονα μειώνονται οι παράγοντες άγχους που προκαλούν ασθένειες. Το παρατεταμένο άγχος μπορεί να οδηγήσει σε πολλές ιατρικές παθήσεις όπως κατάθλιψη, ορμονικές διαταραχές, χρόνια κόπωση, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη κ.λπ. Πρέπει επομένως να αντιμετωπίζουμε το σώμα ως σύνολο -σωματικά, ψυχικά και ψυχολογικά- προκειμένου να έχουμε μια βέλτιστη υγεία.

Κβαντική Βιοανάδραση  είναι μια μη επεμβατική θεραπευτική ιατρική τεχνολογία που σαρώνει ενεργειακά, εναρμονίζει τις σωματικές ανισορροπίες βοηθώντας στην αποκατάσταση του σώματος στη φυσική του υγεία, μειώνοντας τους παράγοντες στρες που προκαλούν ασθένειες. Βασίζεται σε πολυετή έρευνα στην Κβαντική Φυσική και χρησιμοποιεί τεχνολογία παρόμοια με αυτή της αξονικής τομογραφίας,  CT Scan, EEG και ECG, τα οποία μετρούν την ηλεκτρική δραστηριότητα του σώματος για να παρέχουν πληροφορίες για την κατάσταση και την αποκατάσταση της υγείας ενός ατόμου.

Σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Στάνφορντ που κυκλοφόρησε το 1998 από τον Δρ. Μπρους Λίπτον, το άγχος είναι η αιτία τουλάχιστον του 95% όλων των ασθενειών και ασθενειών. Ο Δρ. Λίπτον αναφέρει ότι το υπόλοιπο 5% είναι γενετικό. Το άγχος μπορεί να προέλθει από διάφορες πηγές, όπως:  τοξικότητα, συναισθηματικό ή σωματικό τραύμα, παθογόνα, ψυχικοί παράγοντες, αλλεργίες, κληρονομικότητα και ελλείψεις θρεπτικών συστατικών είναι μερικά παραδείγματα.

Τώρα έχετε την Κβαντική Επιλογή. Μπορείτε να διαχειριστείτε και να μειώσετε το άγχος του Διαβήτη και των άλλων επιπλοκών του με την καλύτερη στην  Κβαντική Βιοανάδραση και την Ολιστική Διατροφή για μια καλύτερη ποιότητα ζωής!

 

Βιβλιογραφικές Αναφορές

Ab, S. (2012). Understanding Diabetes Through Psychoneuroimmunology.  https://www.freethoughtlebanon.net/2012/05/understanding-diabetes-through-psychoneuroimmunology/

Gonzales-Diaz, S. N., Arias-Cruz, A., Elizondo-Villarreal, B., & Monge-Ortega, O. P. (2017). Psychoneuroimmunoendocrinology: clinical implications. World Allergy Organization Journal https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28616124/

Hay, L. (1984). You can Heal your Life. Hay House.

Loke, A. (2022, September 16). Diabetes. World Health Organization. https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/diabetes

McGinnis, R. A., McGrady, A., Cox, S. A., & Grower-Dowling, K. A. (2005). Biofeedback-assisted relaxation in type 2 diabetes https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16123481/

McGrady, A. (2010). The effects of biofeedback in diabetes and essential hypertension. Cleveland Clinic Journal of Medicine https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20622080/

Triplett, C., & Alvarez, C. A. (2008). Best Practices for Lowering the Risk of Cardiovascular Disease in Diabetes. Diabetes Spectrum21(3), 177–189.  https://www.mendeley.com/catalogue/4b66f597-94a7-327c-af48-65f611dfb91b/