Ιστορικό, Εκπαίδευση & Κατάρτιση

Η Βιολέττα Αννίνου γεννήθηκε στην Ελλάδα. Μεγάλωσε και σπούδασε στις Η.Π.Α.

 • Σπούδασε Μοριακή Βιολογία (B.Sc) στο Πανεπιστήμιο Delaware, Η.Π.Α, από όπου αποφοίτησε με άριστα. Της απονεμήθηκαν οι τιμητικοί τίτλοι Mortar Board Honor Society & Dean’s List.
 • Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό τίτλο (Μ.Sc., Ph.D.) στην Ολιστική Διατροφολογία (με βαθμό άριστα), Birmingham, Alabama, Η.Π.Α.
 • Κατέχει Διδακτορικό τίτλο (Ph.D.) στην Κβαντική Βιοανάδραση, IMUNE (International Medical University of Nature Medicine).
 • Μεταπτυχιακό τίτλο (M.Sc.) στη Νευροανατομία, Νευρο-ηλεκτρο-φυσιολογία και Νευρολογία από το Victor Babes University of Medicine and Pharmacy.
 • Είναι υποψήφια διδάκτωρ [Ph.D. (c)] στην Ολιστική Κβαντική Ιατρική από το IQUIM (International Quantum University of Integrative Medicine), Χαβάη, Η.Π.Α.
 • Είναι Καθηγήτρια Κβαντικής Ακαδημίας, Μπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια, Η.Π.Α.
 • Διεθνώς Αδειοδοτημένη Εξειδικευμένη Εκπαιδεύτρια του Πανεπιστημίου IMUNE (International Medical University of Nature Medicine).
 • Διεθνώς Αδειοδοτημένη Θεραπεύτρια Κβαντικής Βιοανάδρασης, IMUNE (International Medical University of Nature Medicine).
 • Έχει λάβει πιστοποίηση για τις ανώτατες σπουδές Κβαντικής Βιοανάδρασης (Certified Biofeedback Specialist and Diplomate) από το ΒANHS, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, Η.Π.Α και Γερμανία, Ευρώπη NTCB EU (Natural Therapies Certification Board Europe).
 • Εργάστηκε στη DuPont, Η.Π.Α, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου στον τομέα των φαρμάκων και της ιατρικής έρευνας και από το 1990 ιδιωτεύει στην Ελλάδα.
 • Αποτελεί μέλος του IRTCOE (International Registrar of Therapists, Circle of Excellence).

Επιτεύγματα

Έλαβε Βραβείο Επιτευγμάτων για την έρευνα της στο DNA Sequencing από τη DuPont, Η.Π.Α.

Ανήκει στο Who is Who στην Ελλάδα -Εγκυκλοπαίδεια βιογραφιών διαπρεπών Ελλήνων- από το 2007

Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 10 Παγκόσμια Συνέδρια ως ομιλήτρια (instructor) με θέμα την Κβαντική Βιοανάδραση ενώ παράλληλα έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, σε περιοδικά και εφημερίδες.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων:

 • EDUCTOR- Quantum Biofeedback System- E-Book
 • Quantum Nutrition With SCIO/EDUCTOR With SCIO INTERNATIONAL
 • The Love Diet – The Body Wisdom System Guide (Αγγλικά και Ελληνικά)
 • Συνεργάστηκε για την συγγραφή του βιβλίου: Γιατρέ μου πες μου: Ο ανδρολόγος – Ουρολόγος με την Εύα Ντελιδάκη

Έχει λάβει μέρος στον Μαραθώνιο του Μόντρεαλ όπου της απονεμήθηκε το χάλκινο μετάλλιο.

Quantum Master's Congress - Biofeedback

Σκοπός Δραστηριότητας

Ο σκοπός δραστηριότητας της Δρ. Βιολέττας Αννίνου είναι να βοηθήσει όσους επιθυμούν να μειώσουν τις αιτίες των ασθενειών, να ανακτήσουν τη ζωτικότητα του οργανισμού τους, να υιοθετήσουν λειτουργικούς τρόπους διαχείρισης του στρες και να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα τους με φυσικά μέσα. Αντιμετωπίζει το κάθε άτομο στην ολότητα του, συνυπολογίζοντας το σώμα, την ψυχολογία και το περιβάλλον στο οποίο ζει. Με παραπάνω από 30 χρόνια χρόνια εμπειρίας στον χώρο της υγείας, έχει κατορθώσει να βοηθήσει ανθρώπους να έχουν περισσότερη λειτουργικότητα στα καθημερινά καθήκοντα, λιγότερο στρες και βέλτιστη υγεία σε όλα τα επίπεδα – σωματικά, συναισθηματικά και διανοητικά.

Επίσης είναι καθηγήτρια Κβαντικής Βιοανάδρασης και παρέχει εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία εστιάζουν στις ανάγκες του κάθε εκπαιδευόμενου. Με το πρόγραμμα διδασκαλίας της, οι εκπαιδευόμενοί της έχουν καταφέρει να κατανοήσουν με επιτυχία τις έννοιες της Κβαντικής Βιοανάδρασης, τη χρήση της συσκευής και να εξελιχθούν στην ειδικότητα τους.

Μεθοδολογία

Η προσέγγισή της είναι ολιστική, παρέχει εξειδικευμένες προτάσεις και χρησιμοποιεί προηγμένες αναλύσεις σε ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο με στόχο τον εντοπισμό των αιτιών κάθε συμπτώματος και την αντιμετώπιση τους με φυσικά μέσα. Η ανοικοδόμηση της υγείας ξεκινά με τον εντοπισμό των στρεσογόνων του οργανισμού, κάτι που συμβαίνει στην πρώτη συνεδρία με τη λήψη μιας ανάλυσης 35 σελίδων από τη συσκευή Κβαντικής Βιοανάδρασης. Η μέθοδος της επεκτείνεται σε συγκεκριμένες προτάσεις διατροφής και φυσικών τρόπων που στοχεύουν σε: πρόληψη, ανάκτηση ενέργειας του οργανισμού, επιβράδυνση της γήρανσης, μείωση του στρες και διατήρηση ιδανικού βάρους.

Άξιο αναφοράς είναι πως οι συνεδρίες με τη χρήση των συσκευών Κβαντικής Βιοανάδρασης, χωρίς την κατάλληλη ερμηνεία των αποτελεσμάτων, την επάρκεια γνώσεων για την επιλογή των προγραμμάτων και την παροχή συγκεκριμένων προτάσεων για τη μείωση των αιτιών πίσω από τα προβλήματα, δεν επιφέρουν το βέλτιστο αποτέλεσμα. Στη μεθοδολογία της Δρ. Βιολέττας Αννίνου η λεπτομερής αξιολόγηση του οργανισμού είναι μόνο το πρώτο βήμα για τη σύνθεση μιας νέας εικόνας με σκοπό τη βέλτιστη υγεία σε όλα τα επίπεδα.

Οι 10 Πυλώνες της Δυναμικής Υγείας (The 10 Pillars of Dynamic Health) βάσει της μεθοδολογίας της Δρ.Βιολέττας Αννίνου:

 1. Κβαντική Αξιολόγηση – Ανίχνευση της αιτίας συμπτώματος και στρεσογόνων ερεθισμάτων
 2. Κβαντική Ομοτοξικολογία – Ανίχνευση τοξινών και Αποτοξίνωση
 3. Κβαντική Διατροφή – Εξισορρόπηση και καλή πέψη
 4. Κβαντική Ανοσολογία – Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
 5. Κβαντική Αιματολογία – Ανάλυση αίματος μέσω ανάλυσης Dark Field
 6. Κβαντική Ορμονολογία – Εξισορρόπηση Ορμονών
 7. Κβαντική Ομοιοπαθητική
 8. Κβαντική Ταοϊστική Ιατρική – Σημεία βελονισμού και κανάλια μεσημβρινών
 9. Κβαντική Εντροπία – Μείωση Οξείδωσης και Ελεύθερων ριζών
 10. Κβαντική Αντιγήρανση

Επίσης με τις γνώσεις της πάνω στη Μοριακή Βιολογία και στην Ολιστική Διατροφολογία έχει δημιουργήσει 8 Βήματα Διατροφής τα οποία απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να μειώσουν το βάρος τους, το λίπος τους ή να βελτιώσουν την διατροφή τους.

Τα 8 Βήματα Διατροφής σχετίζονται με:

 1. B.M.R. – Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός
 2. Αποτοξίνωση – Διατροφή pH
 3. Συνδυασμοί Τροφών
 4. Γλυκαιμικό Φορτίο (Glycemic Index)
 5. Διατροφή και Ομάδα Αίματος
 6. Διατροφή Αντιμετώπισης του Candida
 7. Ολιστική Διατροφή
 8. Υπεραντιδραστικότητα Τροφών