Skip συνδέσμους

Πώς η Κβαντική Ιατρική Βιοανάδραση συμβάλλει στη Διαχείριση του Διαβήτη.

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια ασθένεια που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν μπορεί να παράγει πλέον την ορμόνη της ινσουλίνης ή όταν το σώμα δεν τη χρησιμοποιεί σωστά. Υπάρχουν πολλοί τύποι διαβήτη. Οι πιο συνηθισμένοι είναι ο διαβήτης τύπου 1, τύπου 2 και ο διαβήτης κύησης. Η συχνότητα εμφάνισης του είναι σε πάνω από 422 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, εκ των οποίων αρκετοί δεν γνωρίζουν πλήρως τις επιπτώσεις του και το πώς μπορούν να έχουν ενεργό ρόλο στην υγεία τους.

Η σοβαρότητα αυτής της ασθένειας είναι μεγάλη, καθώς περίπου το 80% των ατόμων με διαβήτη πεθαίνουν  από εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια, καρδιακή προσβολή ή καρδιακή νόσο. Επίσης πολλοί πάσχοντες, υποφέρουν από σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, όπως νευρική βλάβη (νευροπάθεια), νεφρική ανεπάρκεια, τύφλωση, περιοδοντική νόσο, κακή κυκλοφορία αίματος και καθυστέρηση στην επούλωση τραυμάτων. Αυτά τα δεδομένα είναι ανησυχητικά, αλλά τα καλά νέα είναι ότι ο διαβήτης μπορεί να γίνει διαχειρίσιμος.

Αρχικά κρίνεται αναγκαία η εστίαση στους εξωγενείς παράγοντες που συντελούν στην εμφάνιση αλλά και στην πορεία του διαβήτη. Το αυξημένο στρες που προκαλεί αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, η φλεγμονή, το κάπνισμα, ο φτωχός γλυκαιμικός έλεγχος και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας είναι παράμετροι που συμβάλλουν όχι μόνο στον διαβήτη τύπου 2, αλλά και στις καρδιαγγειακές παθήσεις και την παχυσαρκία.

Οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί με την τεχνολογία της βιοανάδρασης δείχνουν θετικά αποτελέσματα στην πορεία του διαβήτη. Μελέτη με στόχο τον προσδιορισμό των επιδράσεων της βιοανάδρασης και της χαλάρωσης, στη γλυκόζη του αίματος και στο HbA1c (A1C) σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, έδειξε πώς τα άτομα τα με μη ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη είχαν ρυθμισμένη μέση γλυκόζη στο αίμα και η HbA1c ήταν σημαντικά μειωμένη.

 Άλλες έρευνες για την επίδραση της βιοανάδρασης στον διαβήτη δείχνουν πώς η βιοανάδραση μπορεί να μειώσει το καταθλιπτικό συναίσθημα, το στρες, την υπέρταση, τις αϋπνίες, υποδηλώνοντας μια ψυχοφυσιολογική συνιστώσα στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα.

Η Κβαντική Βιοανάδραση έχει τη μοναδική ικανότητα να αποκαλύπτει πώς τα συναισθήματα, οι νευροδιαβιβαστές και οι διαφορετικές αποκρίσεις στο στρες μπορούν να συμβάλλουν στον διαβήτη τύπου 2. H Louise Hay, στο βιβλίο της “You can heal your life”, δηλώνει ότι το πάγκρεας είναι ένα όργανο χαράς. Αναφέρει πως τα άτομα με καταπιεσμένη χαρά και τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη / άγχος μπορεί να είναι περισσότερο επιρρεπή στον διαβήτη και στις συνέπειές του. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο είναι ζωτικής σημασίας ο έλεγχος της ψυχο-νευρο-ενδοκρινο- ανοσοαπόκρισης στον διαβήτη τύπου 2.

Οι παραπάνω πληροφορίες μας δείχνουν την ανάγκη της εκπαίδευσης των ανθρώπων στις καθημερινές τους συνήθειες και επιλογές, ώστε να αποκαταστήσουν μια πιο υγιή ομοιόσταση στα κύτταρα τους.

Η Κβαντική Ιατρική Βιοανάδραση, είναι η μετεξέλιξη της απλής βιοανάδρασης και είναι μια μη επεμβατική τεχνολογία που σαρώνει τον οργανισμό και εντοπίζει και εναρμονίζει τις ανισορροπίες του σώματος, ώστε να αποκαταστήσει τη φυσική του υγεία. Επίσης συνδυαστικά με τις προτάσεις της ολιστικής διατροφής επιτυγχάνεται βελτίωση της ευεξίας και των γλυκαιμικών στόχων. Ταυτόχρονα, μειώνει τους παράγοντες του στρες που προκαλούν ασθένειες. Η σημασία του τελευταίου έγκειται στο ότι – σύμφωνα με την έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Στάνφορντ από τον Dr. Bruce Lipton (1998) – το στρες προκαλεί τουλάχιστον το 95% όλων των παθήσεων και των ασθενειών. Ο ίδιος αναφέρει ότι το υπόλοιπο 5% είναι γενετικό.

Είναι κατανοητό πως το παρατεταμένο στρες, μπορεί να οδηγήσει σε πολλές ιατρικές καταστάσεις όπως κατάθλιψη, ορμονικές διαταραχές, χρόνια κόπωση, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη κ.α. Οφείλουμε λοιπόν, να αντιμετωπίζουμε τον οργανισμό μας ως σύνολο – σωματικά, νοητικά, και ψυχολογικά – για να έχουμε βέλτιστη υγεία και σε αυτόν τον στόχο είναι σύμμαχος μας η Κβαντική Ιατρική Βιοανάδραση.

Βιβλιογραφία: